Суп-пюре з баклажанів

Приготування:

1. Очистити баклажани від шкірки і нарізати напівкруглими скибочками завтовшки приблизно в 1 см. Зубчик часнику очистити і подрібнити, цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями. З гілочок чебрецю обірвати листя.

2. У невеликій сковороді на середньому вогні розігріти оливкове масло. Кинути скибочки баклажана, чебрець і влити бальзамічний оцет. Перемішати і додати ще оливкової олії. Обсмажити скибочки баклажана з усіх боків.

3. У невеликій каструлі розігріти трохи оливкового масла і обсмажити на невеликому вогні нарубані цибулю і часник до м'якості (протягом семи-десяти хвилин). Додати смажені баклажани, влити воду і довести до кипіння. Варити двадцять хвилин, накривши кришкою.

4. Зняти каструлю з вогню і за допомогою  блендера перетворити її вміст в пюре. А потім, при бажанні, додатково протерти через сито - для більш повітряної консистенції. Додати ще води або бульйону, якщо необхідно, посолити і поперчити за смаком.

5. Готовий суп можна знову злегка підігріти на вогні, а можна відразу розлити по тарілках - він хороший і в гарячому, і в теплому стані. Прикрасити кожну порцію листочками чебрецю і подавати.

    

Що вам потрібно:

Баклажани 600 г

Часник 2 зубчики

Подрібнений свіжий чебрець за смаком

Оливкова олія за смаком

Бальзамічний оцет 1 столова ложка

Цибуля ріпчаста 1 головка

Вода 500 мл

Сіль за смаком