Сочевичний суп з м'ятою

Приготування:

1. У невелику каструлю налити літр води або заздалегідь приготованого бульйону і засипати промиту сочевицю. Замочувати її не треба, тому що вона досить швидко розварюється. Поставити каструлю на середній вогонь.

2. Натерти невелику моркву на крупній тертці, дрібно нарізати цибулю: потрібно невеликого розміру цибулина. Як тільки сочевиця почне кипіти, треба зменшити вогонь, акуратно зняти піну  за допомогою ложки  а потім долити ще 200 мл води або бульйону. Варити ще десять хвилин.

3. Розігріти широку плоску сковороду, налити в неї соняшникову олію і відправити до нього порізане кубиками вершкове масло. Додати цибулю, обсмажити дві-три хвилини, поки вона не стане золотистою, додати моркву і смажити, постійно помішуючи, ще дві-три хвилини, поки овочі не стануть м`ягкими. Всипати борошно і продовжувати смажити, помішуючи, ще хвилини півтори-дві.

4. Акуратно переправити суміш зі сковороди в каструлю і перемішати. Посолити і поперчити. Зняти каструлю з плити. Додати вершки і обережно збити суп ручним блендером, щоб він перетворився в густе пюре.

5. Розлити суп по тарілках, повісити на краю по часточці лимона і  по гілочці м'яти або петрушки. Можна також додати хлібні палички. В кінці прикрасити суп за допомогою столової ложки  вершків.

    


Що вам потрібно:

Червона сочевиця 150 г

Цибуля ріпчаста 1 головка

Морква 1 штука

Соняшникова олія 30 мл

Вершкове масло 15 г

Пшеничне борошно 30 г

Вершки 33% - 50 мл

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Лимон ½ штуки

М'ята за смаком