Хек в зеленому часниковому соусі

Приготування:

1. Зубчики часнику очистити і дрібно порізати. Листя петрушки ретельно подрібнити - з половини не дуже великого пучка повинні вийти три повні столові ложки зелені.

2. Розігріти на сковороді на середньому вогні чотири столові ложки оливкової олії. Як тільки масло нагріється, додати часник, а через пару хвилин - всю петрушку.

3. Стейки з хека обсушити паперовими рушниками, злегка посолити і викласти на сковороду так, щоб вони не торкалися одне одного. Додати в сковороду лавровий лист.

4. Підсмажити рибу протягом десяти-дванадцяти хвилин, потім акуратно перевернути за допомогою плоскої і тонкої лопатки, притримуючи рибу руками, і смажити з іншого боку ще стільки ж

5. Готові стейки викласти на тарілки, полити зверху зеленим часниковим соусом і відразу подавати - найкраще разом з молодою вареною картоплею.

    


Що вам потрібно:

Хек                                                              4 штуки

Часник                                                       3 зубчики

Рубана петрушка                                    3 столові ложки

Свіжий лавровий лист                          1 штука

Оливкова олія extra virgin                    4 столові ложки