Гарбузовий суп з імбиром

Приготування:

1. Чверть - або близько того - великого гарбуза очистити від насіння , зняти шкірку. Очистити батат. І у гарбуза, і у батата відразу під шкіркою є білий прошарок - його теж потрібно зрізати, інакше суп буде гірчити. Нарізати гарбуз і батат великими шматками.

2. Вимити кінзу і відокремити від стебел листя і корінці. Десяток корінців добре промити і просушити. Очистити імбир, часник, цибулю і моркву. Імбир, часник, стебла і коріння кінзи нарізати дрібно, цибулю - крупно, а морква - товстими кружечками, що нагадують пеньки.

3. Перекласти гарбуз, батат, морква, імбир, часник, кінзу і цибулю у велику форму для випічки. Додати коріандр, , вершкове і оливкове масло. Посолити і поперчити. Перемішати все руками і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин на двадцять п'ять. Щоб гарбуз не підгорів, можна додати в середині процесу трохи води.

4. Коли гарбуз покриється легкої скоринкою, вийняти форму з духовки і акуратно перекласти овочі у велику каструлю. Додати води - щоб вона покрила овочі (воду можна спочатку налити в форму, щоб вона зібрала всі  аромати). Довести вміст каструлі до кипіння і потримати ще три-чотири хвилини.

5. Суміш прокрутити в блендері, головне - не перестаратися і не доводити суп до однорідного стану: в ньому повинні відчуватися шматочки гарбуза, імбиру, часнику та іншого. Посолити, поперчити. Якщо суп вийде надто рідким, можна поставити його на вогонь і випарувати зайве. Розлити суп по тарілках, подавати гарячим, прикрасивши листям кінзи.

    


Що вам потрібно:

Гарбуз 500 г

Батат 1 штука

Корінь імбиру ½ штуки

Часник 7 зубчиків

Морква 2 штуки

Кінза 1 пучок

Червоний цибулю 1 головка

Насіння коріандру 1 чайна ложка

Вершкове масло 70 г

Оливкова олія 1 столова ложка

Вустерширський соус ½ чайної ложки

Перець чорний мелений за смаком

Сіль за смаком